fbpx

Fish and chips rohelise herne püree ja tartarkastmega
1 portsjon

(õli frittimiseks, hernestele ja majoneesile)

Kala valmistamine

Segage munakollane, hapukoor ja jahu ühtlaseks hapukoorepaksuseks tainaks. Lisage tainasse maitse järgi soola ja pipart ning asetage tainas 20 minutiks külmkappi.
Eelkuumutage õli frittimiseks, kasutage õli rikkalikult.
Lõigake kalafilee 2–3 cm suurusteks tükkideks, puistake kergelt jahuga üle ja pange taina sisse. Frittige kuumas õlis, kuni kalalõigud on kuldpruunid.

Valge kala80 g
Soolmaitse järgi
Piparmaitse järgi
Munakollane1 tk
Jahu30 g
Hapukoor20 g
AMPHORA maisiõli küpsetamiseks

Kartulite valmistamine

Koorige kartulid ja lõigake pulkadeks. Asetage kaussi ja valage üle külma veega. Et kartulitelt tärklis maha loputada, hoidke kartuleid umbes 1 tund vees. Valage kartulitelt vesi ära, kuivatage kartulid salvrätikuga ning frittige õlis kuldpruuniks ja krõbedaks.

Kartulid100 g
Sool2g
AMPHORA maisiõli frittimiseks

Roheliste herneste valmistamine

Praadige herned kergelt õlis, valage peale koor ja küpsetage madalal kuumusel segades, kuni koor pakseneb. Purustage kahvliga herned, vajaduse korral lisage maitse järgi maitseaineid.

Rohelised herned, külmutatud30 g
AMPHORA rapsiõli5 ml
Koor10 ml

Majoneesi valmistamine

Segage köögikombainis munakollane, Prantsuse sinep, sidrunimahl ja sool. Lisage pidevalt segades tilkhaaval õli, kuni majonees pakseneb ja on valmis.

Munakollane1 gab.
Prantsuse sinep4 g
Sidrunimahl5 g
Sool2 g
AMPHORA rapsiõli D-vitamiiniga100 -140 ml

Kastme valmistamine

Lõigake kurk, kapparid ja sibul väga peenteks kuubikuteks ja segage majoneesiga, seejärel lisage hakitud petersell. Vajaduse korral lisage maitseaineid.

Et loomingulisemalt serveerida, asetage kõik taldrikule, lõikelauale või paberile.

Omatehtud majonees30 g
Marineeritud kurk8 g
Kapparid4 g
Šalottsibul5 g
Petersell3 g