(õli frittimiseks, hernestele ja majoneesile)
Kala valmistamine
Segage munakollane, hapukoor ja jahu ühtlaseks hapukoorepaksuseks tainaks. Lisage tainasse maitse järgi soola ja pipart ning asetage tainas 20 minutiks külmkappi.
Eelkuumutage õli frittimiseks, kasutage õli rikkalikult.
Lõigake kalafilee 2–3 cm suurusteks tükkideks, puistake kergelt jahuga üle ja pange taina sisse. Frittige kuumas õlis, kuni kalalõigud on kuldpruunid.
Valge kala | 80 g |
Sool | maitse järgi |
Pipar | maitse järgi |
Munakollane | 1 tk |
Jahu | 30 g |
Hapukoor | 20 g |
AMPHORA maisiõli küpsetamiseks |
Kartulite valmistamine
Koorige kartulid ja lõigake pulkadeks. Asetage kaussi ja valage üle külma veega. Et kartulitelt tärklis maha loputada, hoidke kartuleid umbes 1 tund vees. Valage kartulitelt vesi ära, kuivatage kartulid salvrätikuga ning frittige õlis kuldpruuniks ja krõbedaks.
Kartulid | 100 g |
Sool | 2g |
AMPHORA maisiõli frittimiseks |
Roheliste herneste valmistamine
Praadige herned kergelt õlis, valage peale koor ja küpsetage madalal kuumusel segades, kuni koor pakseneb. Purustage kahvliga herned, vajaduse korral lisage maitse järgi maitseaineid.
Rohelised herned, külmutatud | 30 g |
AMPHORA rapsiõli | 5 ml |
Koor | 10 ml |
Majoneesi valmistamine
Segage köögikombainis munakollane, Prantsuse sinep, sidrunimahl ja sool. Lisage pidevalt segades tilkhaaval õli, kuni majonees pakseneb ja on valmis.
Munakollane | 1 gab. |
Prantsuse sinep | 4 g |
Sidrunimahl | 5 g |
Sool | 2 g |
AMPHORA rapsiõli D-vitamiiniga | 100 -140 ml |
Kastme valmistamine
Lõigake kurk, kapparid ja sibul väga peenteks kuubikuteks ja segage majoneesiga, seejärel lisage hakitud petersell. Vajaduse korral lisage maitseaineid.
Et loomingulisemalt serveerida, asetage kõik taldrikule, lõikelauale või paberile.
Omatehtud majonees | 30 g |
Marineeritud kurk | 8 g |
Kapparid | 4 g |
Šalottsibul | 5 g |
Petersell | 3 g |