(õli panni määrimiseks, lõhe, spinati ja köögiviljade praadimiseks)
Lasanjeplaadid
Määrige ahjuvorm õliga. Leotage lasanjeplaate vees umbes 4–5 minutit ja asetage üks kiht küpsetusvormi põhja. Lõigake lõhe ja koha õhukesteks tükkideks, maitsestage soola ja pipraga ning praadige kiirelt pannil rapsiõlis. Laotage kala lasanjeplaatidele.
Segage koor sinepiteradega ja kuumutage madalal kuumusel, kuni koor pakseneb. Lisage kastmesse krevetid. Jagage kaste nii mitmeks osaks, kui on lasanjeplaadikihte, ja valage üks kastmeosa kalale peale. Laotage peale järgmine kiht lasanjeplaate.
Kogus sõltub ahjuvormi suurusest, milles lasanje valmistatakse | |
Lõhefilee | 250 g |
Kohafilee | 250 g |
AMPHORA rapsiõli | 50 ml |
Koor | 500 ml |
Sinepiterad | 30 g |
Sool | maitse järgi |
Pipar | maitse järgi |
Gröönimaa krevetid | 150 g |
Riivitud juust | 100 g |
Lõigake porrulauk ja porgand peenteks pulkadeks, praadige õlis, lisage spinat ja praadige veel kergelt. Lisage maitse järgi soola, pipart ja veidi muskaatpähklit. Järgmise kihina laotage lasanjeplaatidele köögiviljad ja valage peale osa kastmest. Laotage nii vaheldumisi kalakiht ja köögiviljakiht. Kui vorm on täis, puistake peale riivjuustu ja küpsetage ahjus 170 °C juures 1 h.
Porrulauk | 150 g |
Porgand | 150 g |
Värske spinat | 100 g |
AMPHORA rapsiõli | 25 ml |
Muskaatpähkel | maitse järgi |