fbpx

Lasanje lõhe, koha, krevettide ja spinatiga
1 portsjon ühele perele 😉

(õli panni määrimiseks, lõhe, spinati ja köögiviljade praadimiseks)


Lasanjeplaadid

Määrige ahjuvorm õliga. Leotage lasanjeplaate vees umbes 4–5 minutit ja asetage üks kiht küpsetusvormi põhja. Lõigake lõhe ja koha õhukesteks tükkideks, maitsestage soola ja pipraga ning praadige kiirelt pannil rapsiõlis. Laotage kala lasanjeplaatidele.
Segage koor sinepiteradega ja kuumutage madalal kuumusel, kuni koor pakseneb. Lisage kastmesse krevetid. Jagage kaste nii mitmeks osaks, kui on lasanjeplaadikihte, ja valage üks kastmeosa kalale peale. Laotage peale järgmine kiht lasanjeplaate.

Kogus sõltub ahjuvormi suurusest, milles lasanje valmistatakse
Lõhefilee 250 g
Kohafilee250 g
AMPHORA rapsiõli 50 ml
Koor 500 ml
Sinepiterad30 g
Sool maitse järgi
Piparmaitse järgi
Gröönimaa krevetid 150 g
Riivitud juust 100 g

Lõigake porrulauk ja porgand peenteks pulkadeks, praadige õlis, lisage spinat ja praadige veel kergelt. Lisage maitse järgi soola, pipart ja veidi muskaatpähklit. Järgmise kihina laotage lasanjeplaatidele köögiviljad ja valage peale osa kastmest. Laotage nii vaheldumisi kalakiht ja köögiviljakiht. Kui vorm on täis, puistake peale riivjuustu ja küpsetage ahjus 170 °C juures 1 h.

Porrulauk150 g
Porgand150 g
Värske spinat 100 g
AMPHORA rapsiõli 25 ml
Muskaatpähkel maitse järgi