fbpx

Prantsuse sibulasupp
4–5 portsjonit

(õli sibula ja saiakuubikute praadimiseks)

Supi valmistamine

Lõigake sibul poolringideks ja praadige õlis. Praadige kaua madalal kuumusel pidevalt segades, et sibul karamelliseeruks. Kui sibul pruunistub, lisage jahu ja praadige pidevalt segades veel veidi. Lisage valge vein, tüümian ja jätkake praadimist, kuni valge vein aurustub. Lisage puljong ja jätkake madalal kuumusel kaane all küpsetamist veel 30–45 minutit.
Eemaldage saialt koorik ja praadige veidi pannil väheses õlis.

Valage supp kaussi, laotage supile krõbe sai ja puistake peale riivjuustu. Küpsetage ahjus 180 °C juures umbes 3–5 minutit, kuni juust on sulanud. Serveerige ja sööge ettevaatlikult, sest supp ja kauss on väga kuumad.

Sibul 500 g
Maisiõli AMPHORA 50 ml
Valge vein50 ml
Kanapuljong1 l
Tüümian5 g
Jahu15 g
Sai4 viilu
AMPHORA rapsiõli5 ml
Juust100 g