fbpx

Krõbedaks praetud kalmaar värske tomatisalsaga
1 portsjon

(õli frittimiseks, õli külmale salsale)

Kalmaari valmistamine

Sulatage kalmaar. Lõigake see pikuti pooleks ja tehke noaga väikesed ruudustikukujulised sisselõiked. Lõigake väikesteks tükkideks, maitsestage soola ja pipraga ning valage üle sidrunimahlaga. Raputage peale tärklist ja segage. Praadige kuumas õlis, kuni kalmaar muutub kuldseks.

Külmutatud kalmaar200 g
Kartulitärklis100 ml
Soolmaitse järgi
Pipar maitse järgi
Sidrunimahl
Maisiõli AMPHORA küpsetamiseks

Tomatisalsa valmistamine

Blanšeerige ja koorige tomatid ning eemaldage seemned. Lõigake tomatisisu väikesteks tükkideks. Segage õli palsamiäädikaga, lisage sool, pipar ja suhkur. Hakkige sibul peeneks ja lisage see koos tomatitükkidega õlisegusse.
Asetage kõik taldrikule.

Värsked tomatid50 g
Šalottsibul10 g
AMPHORA rapsiõli D-vitamiiniga25 ml
Soolmaitse järgi
Piparmaitse järgi
Suhkur maitse järgi
Hele palsamiäädikas15 ml