(õli frittimiseks, õli külmale salsale)
Kalmaari valmistamine
Sulatage kalmaar. Lõigake see pikuti pooleks ja tehke noaga väikesed ruudustikukujulised sisselõiked. Lõigake väikesteks tükkideks, maitsestage soola ja pipraga ning valage üle sidrunimahlaga. Raputage peale tärklist ja segage. Praadige kuumas õlis, kuni kalmaar muutub kuldseks.
Külmutatud kalmaar | 200 g |
Kartulitärklis | 100 ml |
Sool | maitse järgi |
Pipar | maitse järgi |
Sidrunimahl | |
Maisiõli AMPHORA küpsetamiseks |
Tomatisalsa valmistamine
Blanšeerige ja koorige tomatid ning eemaldage seemned. Lõigake tomatisisu väikesteks tükkideks. Segage õli palsamiäädikaga, lisage sool, pipar ja suhkur. Hakkige sibul peeneks ja lisage see koos tomatitükkidega õlisegusse.
Asetage kõik taldrikule.
Värsked tomatid | 50 g |
Šalottsibul | 10 g |
AMPHORA rapsiõli D-vitamiiniga | 25 ml |
Sool | maitse järgi |
Pipar | maitse järgi |
Suhkur | maitse järgi |
Hele palsamiäädikas | 15 ml |